Hershey Centre Redevelopment

Hershey Centre Redevelopment

Estimated Cost
$2.7 million

Project Management
SMG Canada

Architect
Parkin Architects

Contractor
PCL Contractors

Background
According to the City of Mississauga's Strategic Plan, one of the City's strategic goals is to build and maintain infrastructure for its citizens and for generations to come. A sound, functional and attractive infrastructure is integral in completing its neighbourhoods, as we build a City for the 21st century.

The Hershey Centre SportZone is the City's major public assembly facility, comprised of a 5,400 seat spectator arena, a three ice pad community arena, indoor regulation soccer field, triple gymnasium, gymnastics centre, outdoor sport fields and expansive parking area. It is home to Mississauga cultural and sports organizations, boasting an attendance of over 3 million users per year.

Since it opened in 1998, there have been minimum requirements for facility design and long-term Capital upgrades. Today's more stringent standards have resulted in the need to upgrade multiple components of the Hershey SportZone's infrastructure, such as installation of power and communications throughout the complex to improve public safety and meet a range of new activities; redevelopment and construction of public facility operation areas including equipment and fixtures; upgrading the kitchen; painting, flooring and other improvements in the public and back-of-house areas. Redevelopment will extend the lifecycle of the facility while correcting deficiencies in safety and accessibility.

Objectives/Benefits
As host of the 2011 Memorial Cub and the combative arts competition of the 2015 Pan/Parapan American Games, the Hershey SportZone will see a dramatic increase in attendance. Redevelopment will address current deficiencies in the areas of accessibility, safety and energy consumption. Benefits of this redevelopment, to the community include: the ability to better serve Mississauga's aging population by resurfacing the floors in high traffic areas and adding non-slip coating to floors; reduced energy consumption through more efficient power and communication routing; increase usability by the community through improvements to technical and production areas; increase ability for multi-lingual messaging to facilitate use by multicultural groups.

Construction Completed

 

 

pcomapp01:8850